Mentenanta PC Reparatii
NEWS WEB-TV STIRI

Contract de Mentenanta VS angajat IT

De ce este benefic un contract de mentenanta pentru societatile cu peste 5 angajati?

Tot mai multi antreprenori analizeaza oportunitatea încheierii unui contract de mentenanta cu o societate specializată în reparații calculatoare în detrimentul solicitării ocazionale a serviciilor acelorași societăți ori „cârpirea” calculatoarelor din companie de către angajați sau cunoștințe.

În analizarea prezentului aspect, trebuie avute în vedere atât costurile efectuării reparațiilor ocazionale versus cele ocazionate de contractul de mentenanță, cât și certitudinea funcționalității corespunzătoare a sistemelor pe o perioadă îndelungată, garanția efectuării serviciilor, costurile licențelor, precum și productivitatea angajaților. În plus față de cele menționate, se impune a analiza subiectul și din perspectiva reglementărilor privind securitatea în muncă a angajaților, având în vedere intervenția acestora asupra bunurilor electronice din companie.

Așadar, beneficiul principal al contractului de mentenanță a calculatoarelor este dat de costurile reduse pentru efectuarea reparațiilor, în detrimentul celor specifice intervențiilor ocazionale.

Cat costa mentenanta pentru firma?

Dacă pentru fiecare intervenție ocazională costul minim este de 100 lei, pentru un contract de mentenanță poate fi 100 euro/ lună, ceea ce reduse semnificativ cheltuielile în cazul mai multor intervenții.

Important de menționat este că toate cele precizate au în vedere cel puțin un număr de 5 angajați, ceea ce semnifică un minimum de 5 calculatoare în cadrul companiei.

Pe același principiu, stabilitatea partenerilor comerciali, costurile anticipate și garanția serviciilor de reparații pc prezintă interes în rândul antreprenorilor.

La polul opus, intervențiile efectuate de către angajați asupra sistemelor electronice nu numai că scad productivitatea în muncă și produc amuzament în rândul acestora, dar creează posibilitatea aplicării sancțiunilor pecuniare angajatorului reglementate de către legislația în materie.

Reparatii Laptop si PC cu contract de mentenanta

Este drept că angajații sunt răspunzători de utilizarea calculatorului, însă acestora nu li se poate imputa și folosirea programelor fără licență în situația ivirii unui control. Din acest considerent, încă de la început se impune a fi reglementat în cadrul companiei faptul că angajaților nu le este permisă intervenția neautorizată asupra sistemului, cu atât mai mult asupra software-ului, singurele persoane abilitate în acest sens fiind cele din partea societății specializate în reparații laptop și calculatoare cu care ați încheiat contractul de mentenanță.

Mentenanta Laptop si PCAvând în vedere cele anterior-redate, considerăm justificată încheierea unui contract de mentenanță a calculatoarelor pe care operează angajații, cu atât mai mult cu cât numărul acestora din urmă este de minimum 5. Negocierea unui contract favorabil societății beneficiare de servicii poate reduce semnificativ costurile ocazionate de intervențiile asupra bunurilor electronice, precum și crea un echilibru în rândul la nivel logistic.

Save

Alin Dodea
Virtual CEO | Web Developer | Profesionist Telecomunicatii
http://www.porteaza.ro