STIRI

Apple Pay Romania

Apple Pay Romania

Apple Pay solutia contactless de plati de la Apple

Apple Pay Company vine in intampinarea platilor contactless pentru clienti sai prin introducerea platilor prin intermediul telefonului mobil pentru terminalele Iphone 6, Iphone 6 Plus si Apple Watch.

Apple a facut anuntul prin intermediul CEO-ului Tim Cook la WWDC (Conferinta anuala a programatorilor). Aplicatia a fost deja lansata in UK care e prima tara din Europa dupa SUA unde se poate plati de astazi cu Apple Pay. In UK sursele spun ca Lloyds Bank si MasterCard vor fi partenerii strategici pentru aceasta lansare. Lansarea presupune ca utilizatorii Iphone vor putea sa isi conecteze cartea de credit la telefon si toate platile care accepta plata contactless se vor putea face prin atingerea telefonului de POS comerciantului.

Apple Pay a stabilit plafonul maxim de plata contactless din UK  la 20 de lire (aproximativ 100 Ron).

Banca Santander din Spania se pare ca instruieste deja angajatii pentru viitoarele solicitari pentru Apple Pay care vor ajunge sa fie posibile in urmatoarele saptamani.

Cu toate ca lansarea a fost una mult asteptata, folosirea Apple Pay de catre utilizatorii Iphone este relativ mica dar e doar la inceput si suntem convinsi ca va avea un real succes in toata Europa.

Data lansarii in Romania nu a fost data publicitatii si nici o banca din cele contactate nu a dezvaluit daca se afla in negocieri cu Apple pentru a introduce serviciul in Romania.

Sursa:The Telegraph

 

Save

Save

Save

Save

Alin Dodea
Virtual CEO | Web Developer | Profesionist Telecomunicatii
http://www.porteaza.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *