Banking electronic Avantaje si beneficii
STIRI BANCARE

Banking electronic | Avantaje si beneficii

Servicii de banking electronic

Conceptul de banking electronic a luat amploare si in Romania in urma cu un deceniu. Folosit peste ocean de mai bine de 20 de ani, au captat atentia utilizatorilor din tara datorita numeroaselor beneficii pe care le ofere.

Serviciile de internet banking utilizeaza computerul personal si celelalte dispozitive elctronice tableta, telefon, laptop) ca suport pentru efectuarea de plati, tranzactii bancare, analize financiare, s.a. Acest serviciul usureaza realizarea tranzactiilor bancare si managerierea platilor, in plus este un intrument care salveaza timp, pentru ca utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la banca pentru realizarea tranzactilor.

Banking electronic Avantaje si beneficiiPrin e-banking clientii au acces la diferite tipuri de informatii cu privire la contul pe care il detin si la banii pastrati. De asemenea pot fi afisate cu usurinta istoricul platilor si a tranzactiilor realizate.

Serviciile electronice lansate pe piata de bancile din Romania se impart in mai multe categorii: electronic banking, PC banking, internet banking.

  1. Electronic banking

Termenii de “electronic  banking” acopera o gama variata de servicii bancare. Aceasta optiune permite clientului sa realizeze tranzactiile bancare, fara a necesita deplasare la sediul sucursalei bancare de care apartine. Numeroase institutii bancare asigura servicii de banking electronic, sub alte denumiri: virtual banking, home banking, PC banking sau on line banking.

Bankingul electronic este un serviciu oferit pe doua cai: clientul apeleaza la reprezentantii bancii pentru a realiza tranzactiile direct din cont; a doua optiune asigura clientului libertate deplina de a analiza, verifica si tranzactioneaza din confortul propriei locuinte.

Cele mai mari avantaje ale sistemului de banking electronic constau in economisirea timpului, scaderea cheltuielilor pentru retregerea de numerar si realizarea de plati.

  1. Internet Banking

Acest serviciu este cel mai avansat dintre cele mentionate anterior si asigura clientilor libertate deplina de analiza si gestionare a conturilor bancare. Toate tranzactiile pot fi dirijate de clienti, de pe calculator, laptop sau alt dispozitiv electronic personal. Accesul la cont de face usor prin introducerea userului unic si a parolei unice.

Numeroase institutii bancare ofera servicii de banking electronic complete, acestea pot include si optiuni, precum: atragerea de depozite bancare, acordarea de imprumuturi, acordarea de consultanta financiara, furnizarrea de servicii de plata prin moneda electronica.

Avantajele serviciilor de banking electronic sunt numeroase. Conform specialistilor financiari, clientii care au adoptat aceasta metoda de gestionare a conturilor au costuri mai mici pentru produse si servicii bancare, un grad sporit de comoditate, viteza mare de transfer si tranzactionare, optimizarea timpului de lucru. In plus clientul isi poate administra mai bine contul, cheltuielile si platile lunare.

Serviciile de banking electronic, sunt usor de implementat si au costuri mai mici decat serviciile de banking traditionale.

Alin Dodea
Virtual CEO | Web Developer | Profesionist Telecomunicatii
http://www.porteaza.ro