Incalzire ieftina - Metode de economisire Energie
Servicii Gaz Electricitate

Incalzire ieftina – Metode de economisire Energie

Incalzire Ieftina – Sfaturi practice

Incalzire ieftina pentru casa noastra, odata cu venirea frigului incepem sa cautam solutii pentru scaderea facturii la energie electrica si gaz.

Avem cateva sfaturi pe care sa le urmezi pentru a economisi la factura de utilitati. Chiar daca e nevoie de o investitie minora, in majoritatea cazurilor investitia se recupereaza inca din primul an de folosinta.
Iti recomandam 6 sfaturi/produse pentru o incalzire ieftina  in aceasta iarna:

1. Termomentru digital

Termometru digital care inregistreaza temperaturile minime si maxime din fiecare incapere. Poti vedea temperaturile din fiecare camera si astfel gasesti camerele din casa ta care necesita o atentie mai speciala (o noua izolatie, ferestre noi..etc). In principiu daca poti masura ceva atunci il poti controla, deci un termometru digital este o investitie buna.

2. Termostat

Daca folosesti o centrala termica aceasta va functiona de multe ori fara a avea nevoie sa functioneze. Apa incalzita iese din centrala si intra in calorifere, la retur apa se intoarce la o alta temperatura decat cea initiala si astfel centrala inregistreaza ca trebuie sa o incalzeasca din nou. Chiar daca temperatura din casa este cea dorita, centrala porneste pentru ca apa din calorifere nu mai are temperatura initiala. Daca folosesti un termostat acesta iti va aduce o incalzire ieftina pentru ca acesta ii transmite centralei temperatura din camera/casa si astfel centrala porneste si se opreste in functie de temperatura aerului din casa si nu in functie de temperatura apei din radiatoare. Termostatul functioneaza ca un intrerupator general pentru centrala sau boilerul tau.

3. Patura electrica

O patura electrica poate compensa foarte bine o incalzire deficitara in dormitor.
Majoritatea paturilor electrice sunt proiectate sa fie folosite intre saltea si lenjeria de pat.

4. Raft de calorifer

Un raft deasupra caloriferului ajuta la directionarea caldurii spre camera si nu permite caldurii sa mearga spre tavan.
Raftul in poti cumpara sau il poti construi singur.

incalzire ieftina calorifer raft
5. Reflector pentru calorifer

Panoul reflector pentru calorifer este o suprafata reflectorizanta pe care poti sa o faci singur sau poti cumpara una din comert. Aceasta suprafata reflecta caldura care normal s-ar pierde inspre incalzirea peretilor si o trimite inspre camera. Poti construi un panou folosind o bucata de carton pe care o acoperi cu folie de aluminiu, le lipesti si introduci panoul in spatele caloriferului.

reflector pentru calorifer incalzire ieftina
6. Boster pentru calorifer

Bosterul pentru calorifer se monteaza deasupra caloriferului si ajuta la imprastierea aerului in toata incaperea. Desi acest aparat foloseste energie electrica, vei vedea o mare diferenta in factura de incalzire. Aparatul nu foloseste multa energie electrica pentru a functiona, incalzirea unei camere in care se foloseste un boster de acest gen se va face mult mai repede decat folosirea doar a unui calorifer traditional.
aerisire calorifer boster incalzire ieftina
Speram ca v-am fost de folos si veti folosi cel putin unul din sfaturile noastre pentru aceasta iarna care se anunta foarte friguroasa.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Alin Dodea
Virtual CEO | Web Developer | Profesionist Telecomunicatii
http://www.porteaza.ro