Conectare la Internet prin Cablu
NEWS WEB-TV

Conectare la Internet prin Cablu

Conectare la Internet prin Cablu

Conectare la Internet prin Cablu nu este afectata de furnizorul de Internet la care esti abonat. Indiferent de operatorul tau de cablu, conexiunea la internet prin cablu se face la fel.

Beneficiile de conectare la Internet prin Cablu este permanenta semnalului si viteza de Upload/Download de care beneficiezi. Viteza este mai mare decat prin conectarea la un modem Wireless. O importanta majora o are si adresa IP care ramane una permanenta. Adresa IP este o adresa numerica de forma 195.324.47.12. si este adresa efectiva a traficului tau e internet. Adresa IP este furnizata de firma care distribuie adrese de internet si se numeste provider. Fiecare calculator conectat la retea primeste pe langa IP(care in cazul nostru este unul Fix), ca adresa fizica, si o adresa logic construita ierarhic pe domenii si sub-domenii, de forma nume.subdomeniu.domeniu. pentru conexiune prin cablu este necesara o placa de retea.

Exemple de viteza Internet pentru conectarea prin cablu

Vitezele de transfer in cazul de Conctare la Internet prin Cablu pot ajunge la zeci sau chiar sute de Mbps. In cazul folosirii unui Modem wireless viteza scade considerabil, sa luam ca exemplu abonamentul 500Mbps de la UPC si vedem ca in cazul unei conectari Wireless viteza pe care o avem cand facem un Speed Test este de 150 Mbps. In cazul conectarii la internet prin Cablu folosind acelasi internet de 500Mbps de la UPC  avem o viteza de 420 Mbps folosind acelasi Speed Test. Dupa cum observam viteza de Internet a crescut considerabil daca  ne conectam la internet prin cablu.

 Cum Conectam mai multe calculatoare la Internet prin Cablu

Folosim Modem-ul de internet Wireless pe care il avem  de la furnizorul nostru si  observam ca in spatele acestuia se gasesc 5 Porturi. In primul Port ar trebui sa introducem cablul (e deja introdus daca iti functioneaza reteaua Wi-Fi) si in celelalte 4 Porturi avem loc sa facem Conectare la Internet prin Cablu pentru 4 calculatoare. Viteza de propagare se va imparti in acest caz intre cele 4 calculatoare care folosesc toate Internetul direct prin cablu. Daca nu dorim conctarea mai multor calculatoare  si nu folosim conectarea Wi-Fi ca recomandam folosirea cablului direct fara Modem. In acest fel eliminam riscul unei intrari neautorizate prin reteaua Wi-Fi si anulam neplacerea unor virusi pe care i-am putea colecta in acest caz.

Conectare la Internet prin Cablu

 Atentie ! Adresa IP ramane in continuare aceiasi pentru toate calculatoarele conectate in acelasi retea.

Sfat: daca intervine o scadere de semnal la internet se poate datora Update-ului pe care Modem-ul il intaleaza in mod frecvent, apelati Furnizorul si viteza va reveni la normal dupa resetarea din retea.

Stabileste cu furnizorul de Internet prin cablu care este  varianta optima de conectare pentru tine si ne vedem pe Internet.

Alin Dodea
Virtual CEO | Web Developer | Profesionist Telecomunicatii
http://www.porteaza.ro