Acoperis Solar Tesla – Electricitate cu Energie Solara

Noul Acoperis Solar Tesla

Acoperis Solar Tesla – Independenta Energetica

Noul Acoperis Solar Tesla a fost anuntat la Evenimentul Tesla Solar Roof organizat de compania lui in studiourile Universal Studios din Los Angeles.

Panourile solare care vor inlocui tiglele traditionale se vor produce impreuna cu un sistem de stocare , astfel energia va fi stocata in unitati de mici dimensiuni instalate in propria camera tehnica sau garaj. Intreg sistemul Solar conceput de Tesla va permite clientilor din domeniul rezidential sa isi inlocuiasca complet acoperisul casei si sa le ofere independenta totala din punct de vedere energetic. Sistemul Solar Tesla va fi conectat la o versiune noua de baterii numita Powerwall 2 care vor avea dimensiunea unui TV de dimensiuni medii.

baterii energie acoperis solar Tesla  ieftina cu Tesla Roof System

Acoperisul Solar Tesla este produs din sticla texturata foarte rezistenta la intemperii iar celulele solare sunt integrate direct in interiorul fiecarei tigle. Cuvintele care descriu cel mai bine felul in care arata noul acoperis Solar Tesla sunt: “la fel sau mai bine” in comparatie cu sistemul traditional de tigle sau sindrila bituminoasa, dupa spusele lui Elon Musk.

Vizual arata si se comporta ca o tigla normala daca privim de jos in sus spre acoperis, dar cand intra in cu razele solare se comporta ca un material transparent si absoarbe energia solara prin celulele din componenta lui. Procedeul de productie a tiglelor solare se numeste hydrographically printing, acest procedeu confera fiecarei tigle un efect de fulg de zapada (nu sunt doua bucati identice) lucru care va face ca fiecare acoperis solar Tesla sa fie unic.

Noile Tigle Solare – Viitorul Panourilor Solare

In stilul caracteristic de prezentare, foarte asemanator unei lansari de produse Apple, Elon Musk a tinut in mana o bucata din noul acoperis Solar Tesla spunand “Here it is” (Tesla Solar Roof, Los Angeles).

Acoperis Solar Tesla - Electricitate cu Energie Solara

Pentru o mai mare diversitate a produsului exista 4 tipuri de tigla:

  • Textured Glass Tile
  • Slate Glass Tile
  • Tuscan Glass Tile
  • Smooth Glass Tile

Chiar daca tiglele sunt la baza produse din sticla, Tesla certifica ca sunt mult mai rezistente la fenomenele naturii in comparatie cu acoperisurile clasice. Noul acoperis solar este produs in colaborare cu firma Solar City, firma care a fost cumparata de grupul Tesla in noiembrie 2016 contra unei sume de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Acoperis Solar Tesla Eveniment Lansare

Baterii Tesla Powerwall 2

Sistemul de baterii Powerwall 2 care vine in completarea sistemului solar Tesla poate stoca 14Kwh energie, din care 5Kw energie continua si un varf de 7kW. Cel mai important aspect al noilor baterii: o garantie de 10 ani cu un numar nelimitat de cicluri incarcare/descarcare. O alta caracteristica este ca se pot monta atat in interior cat si in exterior, astfel iti poti incarca de la ele si bateria de la masina electrica.

Energie Solara – Baterii – Incarcare Auto Electric

Planul lui Musk este destul de simplu si se focuseaza pe cele 3 componente: generarea de energie solara, stocarea energiei prin baterii si independenta electrica a casei si autoturismului. Cel mai important pentru compania Tesla este ca le construieste/vinde pe toate 3.

sistem acoperis solar tesla

Pretul noului acoperis solar Tesla nu va fi mai mare decat un acoperis traditional iar costul bateriilor Powerwall a fost deja anuntat: aproximativ 5500 dolari/bucata. Asteptam cu nerabdare prezenta Tesla in Romania si speram sa ne putem bucura in curand de energie solara generata si stocata de noul acoperis Tesla.

Related Post

DistribuieShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUponPin on PinterestShare on LinkedIn